Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Groepsaccommodatie huren met Pasen

Groepsaccommodatie huren met Pasen

Wil je Pasen een keer ergens anders vieren en zien hoe men elders de paastradities beleefd? Zowel in Nederland als in het buitenland is er de mogelijkheid om een groepsaccommodatie te huren met Pasen. Met de paasdagen kun je vaak echt al genieten van het lenteweer en buiten zijn er dan ook volop activiteiten te verzinnen. In elke omgeving is wel een vakantiehuis voor een groep te vinden. Reis je met kinderen, dan is het natuurlijk traditie om eieren te verstoppen rondom de groepsaccommodatie. Wist je overigens dat de meeste basistradities te maken hebben met vasten en de overgang van winter naar de lente?

1. Paasvuur

Voor Pasen werd het huis opgeruimd en van alle rommel die dat opleverde, werd een groot vuur gemaakt. Toen we meer consumeerden, ontstond er ook meer rommel. Hele zitbanken en autobanden gingen op het vuur. Het werd zo gevaarlijk dat er paal en perk aan werd gesteld.

2. Paasontbijt

De vastentijd was voorbij, dus mocht het ontbijt met Pasen best heel bijzonder zijn. Vroeger was dit tevens de meest belangrijke maaktijd op de dag. Ook vandaag de dag lijkt deze traditie weer vaker toegepast te worden.

3. Het paasei

Het ei is uiteraard een teken van vruchtbaarheid. Daarnaast was al in de 4e eeuw bekend dat je goed kon aansterken met eieren. In de winter waren er minder eieren beschikbaar omdat de kippen minder legden. Rond de Pasen was er vaak een overschot. Boeren kleurden die en ze werden aan de armen geschonken.

4. De paashaas

Heel lang moesten Nederlanders niets hebben van de paashaas. Het was een oude Duitse gewoonte om de haas ook als symbool te zien van deze tijd. De haas was zeer vruchtbaar en dat hoorde bij Pasen omdat de hele natuur weer opbloeide. Pas in de tweede helft van de 19e eeuw gaf ons land zich gewonnen. Ook hier mocht de paashaas meedoen.

5. Tweede Paasdag

Volgens de christelijke gebruiken moest Pasen gedurende 8 dagen gevierd worden. Pas sinds 1815 is tweede paasdag officieel een vrije dag. Op eerste paasdag konden boeren , burgers en buitenlui naar de kerk. Op maandag was het feest, overal waren er evenementen waar hapjes en drankjes aanwezig waren.

Een aantal andere tradities ontstonden later. Denk aan het zoeken van eieren en het bezoeken van woonboulevards. Dat laatste had er ook mee van doen dat het aantal paasfeesten steeds minder werd. Ook Pasen werd een feest dat men vooral in de familiaire sfeer ging vieren. Een uitstapje en een frisse neus halen hoorden erbij. Woonboulevards maakten van de gelegenheid gebruik door de deuren op tweede paasdag te openen.

Groepsaccommodatie huren met Pasen

Pasen wordt altijd op zondag en maandag wordt gevierd. Het is de eerste zondag na de eerste volle maan na begin van de lente. Om die reden is het altijd mogelijk om er een speciaal lang weekend uit van te maken. Steeds meer raakt het huren van een vakantiehuisjes gedurende de paasdagen dan ook in zwang. Dat kan met het eigen gezin in een van de vele bungalowparken in ons land. Er zijn echter ook accommodaties beschikbaar voor grote groepen. Vaak zijn dit bijzondere locaties, zoals een landhuis, kasteel of boerderij. Hier kan je ook met een hele familie terecht, omdat deze groepsaccommodaties vaak geschikt zijn voor 20 tot 40 personen. Uiteraard kan je ook met een gezelschap vrienden of een vereniging kiezen voor een dergelijk verblijf. Vaak zijn er ook extra faciliteiten beschikbaar.



Auteur: Admin